Období grilování je stále v plném proudu a součástí jsou různé variace omáček, ať už ke grilovanému masu či zelenině. Omáčky jako kečup, hořčice nebo tatarka jsou neodmyslitelnou složkou mnoha pokrmů a dělají jídlo mnohem chutnějším. Je proto dobré vybrat takové omáčky, které při výrobě dbají na plnou chuť a skvěle vybalancují připravené jídlo.
Základem kvalitní omáčky jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Kečupy z vynikajících, sluncem vyzrálých rajčat dodá každému jídlu na lahodnosti. Vejce od slepic z volného chovu zaručí jedinečnou chuť nejen tatarské omáčky. Dnešní zákazníci umí být nároční, a tak se chytří výrobci často musí těmto požadavkům podvolit.
Omáčky bez konzervantů jsou ta správná volba.
Konzervanty neboli tzv. „éčka“ jsou látky, které prodlužují trvanlivost potravin. Může se jednat o chemické nebo přírodní konzervanty. Nebude pro nikoho žádným překvapením, že právě ty chemické mohou mít neblahý vlil na lidský organismus. To je důvod, proč se těmto konzervantům vyhnout, a to i v případě koupě omáček do vaší domácnosti.
Čerstvosti použitých surovin pří výrobě omáček napomáhá i využívání, co nejvíce lokálních dodavatelů a využívání nejmodernějších technologií při zpracování. Celý výrobní proces by měl být zaštítěný bedlivou kontrolou každého jednotného kroku pro dosažení kvalitního a bezzávadného výrobku.
Právě omáčky takové kvality nabízí firma Spak. Jedná se o českou společnost, která se zaměřuje na výrobu mnoha druhů omáček. Od kečupu, majonéz, dressingů, grilovacích omáček až po speciální křeny a hořčice. Neopomíjejí ani zastánce Bio produktů a vegany nebo zákazníky s intolerancí na lepek, kteří si také mohou vybrat z velkého množství omáček. Koupit tyto výrobky můžete v obchodních řetězcích Kaufland, Albert, COOP nebo TAMDA FOODS.